OPET PAKUJEMO MAJMUNE


OPET PAKUJEMO MAJMUNE

Godina izdavanja: 2004
Zemlja: Crna Gora
Žanr: drama/ komedija
Trajanje: 93 min.

Režija: Marija Perović
Scenarij: Milica Piletić
Produkcija: Miodrag Vučinić, Radovan Miljanić, Novica Samardžić

Uloge;
Jelena Đokić- Jelena
Andrija Milošević- Nebojša
Dubravka Vukotić- Dragica
Boro Stjepanović- Dragoljub
Ivona Čović- Nata
Branislav Popović- čovjek sa amnezijom

Ovo je priča o odnosu mladog para, Nebojša prezaposleni novinar i Jelena studentica književnosti. Nakon nekoliko promijenjenih podstanarskih stanova iznajmljuju potkrovlje u obitelji Nikolić. Naizgled normalne obitelji što je daleko od prave istine. Dragoljub arhitekt, njegova žena Dragica domaćica i njihova kći tinejdžerka Nata čine porodicu Nikolić. Oni svakodnevno sudjeluju u Jeleninom i Nebojšinom životu ometajući njihovu privatnost. Ali isto tako donose kod njih svoje probleme i brige i dovode svojim svakodnevnim opterećivanjem mladog para do toga da se njihova veza nađe u krizi. Dodatno stanje zakomplicira materijalna situacija, zbog koje je Nebojša primoran raditi prekovremeno, a Jelena da se zaposli u agenciju za nekretnine kod misterioznog biznismena.
Ovo je moderna ljubavna priča u kojoj vjera, tolerancija i povjerenje na kraju pobjeđuju. Priča koja u suštini ocrtava mentalitet modernog crnogorskog naroda. Likove je utjelovila odlična glumačka ekipa koja zaslužuje sve pohvale. Duhovit i opuštajući film koji vrijedi pogledati. Svakako preporuka.

Film možete pogledati na: Opet pakujemo majmune

Nagrade:
Na festivalu "Novosadska arena" film "Opet pakujemo majmune" osvojio veći broj nagrada. "Zlatna arena" za film, za najbolju režiju, glavnu i sporednu žensku ulogu i nagradu Yu Fipresci.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Featured